Bouwen / Energie

Het eerste geïntegreerde zonnepaneel

SolPad is een nieuwe reeks revolutionaire energieproducten die zijn ontworpen als de meest geavanceerde geïntegreerde zonne-energieproducten ter wereld voor thuis of buiten het elektriciteitsnet.

Het geïntegreerde zonnepaneel van SolPad maakt gebruik van een combinatie van gepatenteerde technologieën in één prachtig apparaat, met revolutionaire batterij-opslag, een innovatief omvormersysteem en intelligente software die interactie en contact aangaat met de gebruiker, voor een ongeëvenaarde persoonlijke energie-ervaring waarmee energiedistributie, -levering en -gebruik kinderspel worden.

SolPad is de eerste, volledig geïntegreerde oplossing voor zonne-energie die is ontwikkeld voor het moderne slimme huis en duurzaam geïnspireerde burgers.

Volledige controle over energie

SolPad Home™ is de ultieme duurzame energie-oplossing voor het opwekken van energie voor een volledig huis met schone zonnekracht. Huiseigenaars hebben zo een ongekende hoeveelheid controle over hun energieopwekking, -opslag en -gebruik. Alhoewel SolPad Home ontworpen is als een schitterende zonne-oplossing voor het dak, is het veel meer dan alleen een zonnepaneel.

Elk paneel van SolPad Home is eigenlijk een computer voor slimme energie op het dak, waarbij elk apparaat een eigen energiecentrale is die volledig onafhankelijk kan werken. Huiseigenaren kunnen beginnen met één SolPad en eenvoudig meer toevoegen met een minimale installatietijd.

SolPad Home-panelen slaan zowel zonne- als netwerkenergie op met nieuwe solid-state batterijtechnolgie. Deze batterijtechnologie is duidelijk veiliger dan standaard lithium-ion-batterijen. Ze hebben een groter termperatuurbereik en een langere levensduur. Ieder apparaat van SolPad heeft een eigen 'micro-opslag voor zonne-energie', of een ingebouwde batterij-opslag op paneelniveau en het solid-state laag-voltage batterij-ontwerp is geoptimaliseerd voor veilig gebruik op het dak.

Optimale energie-efficiëntie

De flexgrid omvormer is ontworpen voor een naadloze integratie met ingebouwde solid-state "micro-opslag voor zonne-energie", en met deze innovatieve combinatie kan SolPad werken met een elektrisch geoptimaliseerde energie-efficiëntie. Tijdens de duurdere uren overdag schakelt SolPad Home over naar de opgeslagen energie op de batterij, waarna het terugschakelt naar het energienet bij lage nachttarieven. FlexGrid merkt ook op wanneer er een elektriciteitsstoring is en schakelt de verbinding met het netwerk op die momenten veilig uit.

SunCulture Solar selecteert momenteel haar productiepartners voor SolPad en SolPad Home, en zal SolPad in de tweede helft van 2017 op de markt brengen. De data en prijzen voor de productvrijgave zullen ter beschikking komen wanneer de productieplanning is afgerond.