slider
Bouwen / Energie

Geen zonnepanelen op je dak maar in je dak

Zonnepanelen worden meestal boven de pannen gemonteerd met aluminium profielen maar er bestaat een esthetischere methode.  Waarom dure pannen monteren bij nieuwbouw en renovatie om er vervolgens zonnepanelen over te monteren?

Alrasol installeert zonnepanelen op hellende en platte daken. Het is ook perfect mogelijk om zonnepanelen te integreren in het dak, met het indaksysteem van Easyroof. Hierdoor worden de zonnepanelen jouw dakbedekking en zijn er geen pannen meer nodig onder de panelen. Het EasyRoof indaksysteem zorgt ervoor dat de panelen een waterdicht vlak vormen en dat er toch ventilatie onderdoor kan voor de koeling van de panelen.
De zonnepanelen zijn dan geïntegreerd in het dakvlak. Door gebruik te maken van Full Black zonnepanelen merk je bijna niet dat er panelen op het dak liggen. Zo krijg je het mooiste en minst opvallende eindresultaat.

Een inbouw zonnedak laat je best plaatsen als je het dak renoveert. Laat de zonnepannen ook aansluiten op de rest van het dak. 

Over het elektriciteitsverbruik

Een gemiddeld gezin heeft een verbruik van ongeveer 3500 tot 5000 kWh per jaar. Als dit gezin verwarmt met een warmtepomp, zal dit verbruik nog een paar duizend kWh meer zijn. De meeste woningen hebben een dak dat voldoende goed georiënteerd is om het volledige verbruik te dekken.

Alrasol bekijkt de beste oplossing voor jouw dak en woning bij u aan huis, en voorziet ook de volledige administratie rond subsidies, de VREG-aanvraag, vergunningen, … Contacteer Alrasol voor een vrijblijvende afspraak of offerte.