budel monier slider
Bouwen / Energie

Gedaan met ontsierende zonnepanelen

Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie vormen zonnepanelen de manier bij uitstek om te genieten van de gratis energie van de zon om elektriciteit op te wekken. En toch is voor velen de stap nog groot omdat zij zonnepanelen op het dak als ontsierend ervaren. Met de lancering van het geïntegreerd Monier VI90 PV-systeem in combinatie met de Signy-dakpannen maakt dakenspecialist Monier definitief komaf met dat argument.

Het panmodel Signy is een van de meest gesmaakte ‘designpanmodellen’ van Monier.  Signy is een vlakke dakpan van groot formaat met een geraffineerde neus. De dakpan is beschikbaar in natuurood, rustiek, moka en double black mat, en kan zowel in rechte lijn als in kruisverband worden gelegd om dakvlakken met een volkomen verschillend lijnenspel te creëren. 

Naast het esthetische aspect is bij de ontwikkeling van de Signy-pan ook uitermate veel aandacht besteed aan een technisch hoogwaardige dubbele kop- en zijsluiting. 

Zonnepanelen mogen geen afbreuk doen aan mooi vormgegeven pannen. Bij het geïntegreerde VI90 PV-systeem komen de zonnepanelen niet bovenop de dakpannen te liggen, maar worden ze visueel perfect in het dak geïntegreerd, precies op de plaats waar normaal de dakpannen komen. Een volkomen strak dakbeeld is het resultaat.

Naast een perfecte visuele integratie heeft Monier er tevens voor gezorgd dat de VI90 PV-modules ook op functioneel vlak de rol van de dakpannen overnemen. De modules worden stormvast bevestigd, zijn 100% regenbestendig en zijn zo geconcipieerd dat de ventilatie achter de PV-modules optimaal is.

Het geïntegreerd Monier VI90 PV-systeem is snel en eenvoudig te verwerken en heeft een laag gewicht per m².