Bouwen / Energie

De nieuwste generatie warmtepompen

Net op het moment dat warmtepompen weer meer zullen meetellen bij het berekenen van het E-peil, brengen verschillende fabrikanten nieuwe warmtepompen uit.


Vermogen aan jouw vraag aangepast

De nieuwste generatie warmtepompen komt uit Zweden. De Diplomat Inverter van Thermia gebruikt de energie uit uw tuin om uw huis te verwarmen of te koelen en zorgt voor sanitair warm water.

De nieuwe inverter gecontroleerde compressor is een deel van het geheim achter de Diplomat Inverter. De inverter-technologie past constant het vermogen aan van de warmtepomp volgens uw vraag.  Je betaalt dus enkel wat je verbruikt.

Met de HGW technologie heeft Thermia een unieke gepatenteerde methode ontwikkeld voor de productie van sanitair warm water.  Op  hetzelfde  moment  dat  het  water wordt verwarmd voor het verwarmingssysteem  van  de  woning,  wordt  er  warm water geproduceerd bij zeer hoge temperaturen door een extra warmtewisselaar. Dit betekent dat er tijdens een deel van het jaar veel warm water wordt geproduceerd tegen een zeer lage kostprijs (nagenoeg gratis).

Dankzij de ingebouwde TWS technologie kan er ook sneller en op hogere temperaturen warmwater geproduceerd worden dan met andere warmtepompen.

Superieure connectiviteit

Groupe Atlantic brengt vier nieuwe lucht-waterwarmtepompen op de markt. De sterke punten van het nieuwe Atlanticgamma zijn de connectiviteit met smartphone, tablet, laptop of pc, de nieuwe interface en het mooie design. Dat bovenop alle bekende en minder bekende voordelen van warmtepompen, de meest efficiënte toepassing van hernieuwbare energie.

Met de Cozytouch-applicatie kan je:

  • de warmtepomp vanop afstand bedienen
  • de gewenste comforttemperatuur instellen
  • de programmatie eenvoudig aanpassen (wanneer je wil beginnen verwarmen, de temperatuur verlagen, de installatie uitzetten…)
  • een vakantiemodus instellen (stopt met verwarmen wanneer je vertrekt en begint te verwarmen voordat je thuis komt)
  • het verbruik aflezen per dag/week/maand/jaar.

Hoog aan de Wand aircoheaters

Warmtepompfabrikant General breidt zijn gamma lucht-luchtwarmtepompen uit met drie nieuwe reeksen Hoog aan de Wand AircoHeaters met koelmiddel R32. AircoHeaters zijn warmtepompen van de allernieuwste generatie. Ze verwarmen in de winter en koelen in de zomer, met een zeer hoog rendement. De nieuwe AircoHeaters beschikken over een MultiPath warmtewisselaar met hoge densiteit. Dankzij het strakke en stijlvolle vierkant design passen deze AircoHeaters in elk interieur. 

De Premium reeks, uitgerust met de standaardfunctionaliteiten, en het Best Buy instapmodel zullen leverbaar zijn vanaf april 2018.

Monobloc airco/warmtepomp

De Aircoheater TC 2.0 is een monobloc airconditioner / warmtepomp. Dit betekent dat het  toestel zowel kan koelen (max. 3,1 kW) als verwarmen (max. 3,05 kW) en geen buitenunit nodig heeft. Verder beschikt het toestel over een bijkomend electrisch verwarmingselement van 1.000 W. Omdat de binnen- en buitenunit in één toestel geintegreerd zijn moet u voor plaatsing geen beroep doen op een koeltechnieker.

Je dient het toestel te plaatsen tegen een buitenmuur omdat het contact met de buitenlucht  plaatsvindt door twee ronde muurdoorboringen die met een onopvallend afsluitbaar rooster afgewerkt zijn. Dit stoort het uitzicht van de buitengevel niet, zeker niet in verhouding tot de traditionele airco-buitenunits.

De compressor met inverter technologie past zijn vermogen traploos aan in functie van de warmte- of koudevraag. Het gevolg hiervan is een energiebesparing tot 30%, een stille werking en minder temperatuursschommelingen in de ruimte.