Bouwen / Ramen en deuren

Sleutel overbodig dankzij slim slot

De Smart Cylinder Lock is in staat traditionele sloten te vervangen. Wat meer is: hij doet deuren zonder sleutel openen.

Interessant aan dit slot van de Nederlandse startup Bold Locks is voornamelijk de beveiliging. Volgens de makers is het slot zowel fysiek als digitaal onbreekbaar. De makers zeggen een unieke constructie te hebben bedacht die onder meer zorgt dat het slot niet snel breekt en dat hij zelfs een boormachine tegenhoudt. Dankzij de Smart Cylinder Lock heb je geen smartphone nodig. Een remote kan als sleutel fungeren. 

Slot herkent sleutel

De Smart Cylinder Lock is net zo gemakkelijk te installeren als elk ander cilinderslot. Om hem te openen, hoef je de telefoon of remote niet uit je broekzak te halen. Als je in de buurt komt, herkent het slot de sleutel en kun je hem opendraaien. Verlaat je het huis, dan sluit hij als je ver genoeg bent. Vergeet je je telefoon, dan is het altijd mogelijk om iemand anders met toegang te vragen om de deur te openen. Of je moet een remote als backup nemen en die niet vergeten. Verlies je een remote, dan kan de administrator hem blokkeren.

De startup richtte een crowdfundingcampagne op. Via Kickstarter is het slot zonder remote te koop aan 129 euro.  Met de remote functie erbij kost het 149 euro. De lancering staat op de planning voor maart 2017, tenminste als er 120.000 euro met Kickstarter werd opgehaald.