slider
Interieur / Vloeren

Mosa wint gouden 'Cradle to Cradle Challenge Award'

Mosa sleepte voor haar duurzaamheidsstrategie de ‘Cradle to Cradle Challenge Award 2017’ in de wacht.

De ‘Cradle to Cradle Challenge Award’ werd uitgereikt tijdens de handelsbeurs 'Celler Werktag'. Een jury van 20 gerenommeerde architecten beoordeelde verschillende aspecten van de duurzaamheidsstrategieën van de deelnemende bedrijven, waaronder het gebruik van milieuvriendelijke grondstoffen, het minimaliseren van water- en energieverbruik, het beperken van schadelijke stoffen en het reduceren van afval in het productieproces. Ook met de betrokkenheid van de werknemers en de arbeidsomstandigheden werd rekening gehouden.

Mosa kwam als winnaar uit de bus. “Het bedrijf is een perfect voorbeeld van hoe de Cradle to Cradle-filosofie moet worden toegepast”, aldus professor Michael Braungart, oprichter en wetenschappelijk CEO van EPEA Internationale Umweltforschung GmbH en mede-ontwikkelaar van de Cradle to Cradle-designfilosofie.

De jury was met name onder de indruk van de manier waarop Mosa zich inzet voor het milieu, waardoor de duurzaamheid van de producten vooropstaat bij het bedrijf. Mosa behaalde als eerste fabrikant van keramische tegels het Cradle to Cradle® Silver-certificaat voor nagenoeg de hele collectie.